Tietoa Biothane®-tuotteista

Mitä on BioThane®?

BioThane on rekisteröity tavaramerkki, jonka valmistaja on BioThane Coated Webbin Corp. BioThane on vedenkestävä, likaahylkivä, UV-suojattu (ei haalistu) ja kevyt materiaali, mistä johtuen se sopii erinomaisesti koirien hihnojen, liinojen ja kaulapantojen materiaaliksi. BioThanea on saatavissa lukuisissa eri väreissä ja leveyksissä. Suurimman osa valmiista BioThane-tuotteistamme on valmistanut saksalainen Lennie Equipment.

Saatavilla olevat leveydet

BioThane® Beta Standard – Litteät nauhat

  • 9 mm (paino 29g/m)
  • 13 mm (paino 36g/m)
  • 16 mm (paino 46g/m)
  • 19 mm (paino 56g/m)
  • 25 mm (paino 76g/m)
  • 38 mm (paino 112g/m)
  • 50 mm (paino 153g/m)

BioThane® BEta – Pyöreät nauhat

  • 6mm (paino 36g/m)
  • 8mm (paino 56g/m)

Saatavilla olevat värit

Biothane Beta Standard-nauhaa on saatavissa 30 eri värissä, jotka löytyvät alla olevasta kuvasta (klikkaa kuvaa niin näet sen täysikokoisena). Huomattavaa kuitenkin on, että kaikkia värejä ei ole saatavilla kaikissa leveyksissä ja BioThane-variaatioissa. Yleisesti ottaen litteissä kapeammissa (13mm ja 16mm) nauhoissa on laajempi värivalikoima kuin leveämmissä ja pyöreissä. Myös toimittajamme varastotilanne vaihtelee värien osalta, joten mikäli haluat ehdottomasti jonkun tietynvärisen BioThane-tuotteen, laita meille viestiä ennen tilaustasi.

Biothanea on saatavilla myös kiinteällä heijastinraidalla, läpikuultavana ja eri tavalla kuvioituna. Nämä vaihtoehdot eivät kuulu toistaiseksi oletuksena tuotevalikoimaamme, mutta tilaustuotteiden kohdalla kannattaa kysyä!

Turvallisuus

BioThane itsessään on hyvin kestävä materiaali, joka ei juuri välitä sääolosuhteista tai liasta. Usein taluttimen, liinan ja pannan heikoin kohta onkin ommel, niitti ja/tai lukko, jotka saattavat ajan saatossa haurastua tai niiden toimivuus voi heikentyä esimerkiksi hankauksen, hiekan tai UV-säteilyn johdosta. Myös eri kiinnitystapojen kestävyys on jo lähtökohtaisesti aina heikompaa kuin itse BioThane-materiaalin. Mikäli tarvitset apua tuotteen valintaan tai olet epävarma sopiiko BioThane-tuote koirallesi, ole meihin yhteydessä ennen tilausta, niin löydämme varmasti koirallesi sopivan vaihtoehdon.

Villastun omat tuotteet

Pyrimme omavalmisteisten tuotteidemme osalta siihen, että ne olisivat pitkäikäisiä ja kestäviä – sellaisia, joita voisimme ostaa ja käyttää myös omilla koirillamme. Villastu BT -merkkisten BioThane-tuotteiden kiinnitykset on tehty teollisuusompelukoneella ompelemalla ja/tai ruuviniiteillä. Ruuviniittien kiinnitys on vahvistettu permanent-ruuvilukitteella. Käytämme aina tuotteissamme ensisijaisesti ruostumattomasta teräksestä olevia metalliosia ja vasta toissijaisesti sinkkiä/messinkiä.

Vaikka BioThane-tuotteet ovat lähtökohtaisesti lähes huoltovapaita, tulee niidenkin osalta noudatella perushuoltotoimia, kuten jokaisen muunkin taluttimen tai pannan osalta. Ommelten, niittien ja liitosten kunto on hyvä tarkistaa ennen jokaista käyttökertaa silmämääräisesti, eikä esimerkiksi pureksittua talutinta tule käyttää, vaikka ydin ei olisikaan kokonaan poikki. Pistolukot tulee myös puhdistaa ja öljytä säännöllisesti ja varmistaa siten lukon toimivuus pitkäaikaisesti, sillä lukkojen jousen toimivuuteen vaikuttavat esimerkiksi hiekanjyvät yms.